حس عمق تمدن چین با موسیقی هانس زیمر
تجلی علوم انسانی دانشگاههای طراز اول آمریکا را به وضوح میتوان در فیلم ها و انیمیشن های برتر این کشور دید. از آنجایی که دانشگاهی همچون هاروارد و ییل به مطالعه جهان در رشته های مختلف میپردازند این امکان فراهم میگردد تا بتوانند در مورد سایر ملل اطلاعات با ارزشی در اختیار هنرمندان و فیلمسازان قرار دهند. انیمیشن پاندای کنگفوکار (Kung Fu Panda) یکی از این شاهکارهای ترکیب علم آکادمیک و برترین هنر سینمایی جهان است. قسمت اول این فیلم با زمینه¬ی طنز قوی در فیلمنامه و کاراکترهای آن، مفهوم قوی از نقش اجتماعی، شناخت استعداد، جامعه پذیری، هوش هیجانی و … به بیننده انتقال داد. در قسمت دوم لایه های ناخودآگاه و نشخوار خاطرات پو مسئله اصلی داستان بوده و تثبیت هویت برای وی را شامل شد. در دو قسمت اول این انیمیشن، نمادها و فلسفه ی چینی به دقت و درستی به کار رفته که اگر بیننده بر اصول فلسفه و تمدن چینی آگاه باشد ازاین همه ریز بینی و دقت در به کار گیری عناصر چینی متحیر میشود که از آن جمله میتوان به انتخاب لاکپشت در نقش اگبی اشاره کرد
قسمت سوم این انیمیشن – جدای از اشکالاتی که به فیلمنامه وارد است – ورود متهورانه ای به آخرت چینی و مهمترین انرژی این تمدن به نام “چی” دارد. در واقع میتوان گفت که اگر در قسمت اول تاکید بر اندیشه های کنفوسیوس است در قسمت دوم مقدمه ای طرح گردید تا در قسمت سوم به مذهب چینی یا تائوئیسم ورود شود. تائو دین آرامش و رسیدن به منبع “چی” است. امری که در نهایت پو با فهمیدن نقشهای اجتماعی خود به آن دست میابد. این شاهکار اختلاط بین دانش تاریخی، اجتماعی، روانشناسی با هنر زمانی به اوج میرسد که آهنگساز چیره دست، هانس زیمر (Hans Zimmer) توانست ترکیب آرامش و خشم چینی را در موسیقی متن این انیمیشن نشان دهد. زمینه این موسیقی از یک سو ادامه دهنده¬ی زمینه های قسمتهای قبلی است که این در آهنگ دوم “Hungry for Lunch” به خوبی دیده میشود. اما برای کارکتر جدید یعنی کای نیز زمینه¬ای منحصر ویژه در نظر گرفته شده که این زمینه را میتوان شاهکار آقای زیمر در این انیمیشن دانست. ریتم حماسی وی به شدت با سازهای آرشه ای چینی و نوتهای شرقی عجین شده و استرس خاصی را به بیننده انتقال میدهد که در عین حال بیانگر عظمت جنگجویان چین باستان نیز است. این زمینه در قطعاتی مثل The Arrival of Kai و Kai is Closer میتوان مشاهده نمود.
وی که در کار نامه خود کارهای بسیار ارزنده ای چون موسیقی متن مجموعه¬ی Pirates Of The Caribbean، The Last Samurai، Cry، Gladiator، سه¬گانه¬ی The Dark Knight، Inception، Interstellar، را دارد با ساخت این اثر نشان داد که در ساخت موسیقی های شرقی نیز مهارت دارد. اگر چه در قسمت اول این انیمیشن با جان پاول همکاری داشته و در فیلم شاهزاده¬ی ایرانی نیز مقداری از موسیقی خاورمیانه ای را عرضه کرده بود. بدین ترتیب وی را میتوان در کنار استادانی چون هاوارد شور و جیمز روی هورنر از آهنگسازان طراز اول موسیقی متن فیلم دانست. فعالیتهای وی نیز به همینجا ختم نشده بلکه تربیت آهنگسازانی چون رامین جوادی را میتوان مهمترین فعالیت وی در عرصه موسیقی دانست.
پسورد فایل : گزارش خرابی لینک
دیدگاهتان را بنویسید